Leszögezem

Mielőtt még valaki nagyon belemélyedne, hogy ilyen vagyok. Ez a legváltozóbb korszakom, a gondolataim közel percenként változnak. Nem mindent gondolok már úgy, ahogy mondjuk az elmúlt két évben leírtam. De nem szedem le azokat az írásokat, mert ettől függetlenül szeretem őket. Jó látni, hogy mikor hol tartottam.

2010. november 23., kedd

Szabadság

Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
/Rousseau/

És milyen igaz.. Szabadságra vágyom, ezt eddig is tudtam, és mostmár tudom is, hogy miért: olyan dolgot kérnek tőlem, amit nem akarok megtenni, ezért harcolok, és ezért érzem, hogy nem vagyok szabad, pedig ezen kívül azt csinálhatok, amit akarok.

2010. november 22., hétfő

tánc a hóban

Nagyon jó élményben volt részem, mivel úgyse olvas senki, leírom, magamnak, hogy meglegyen..

Találkoztam valakivel. Nagyon hasonlóak vagyunk, és mindig meglepődünk, ha találunk valami közös dolgot.
Tegnap álltunk a sziklán, és hallgattuk a Tánc  a hóban című számot (Ghymes). Egymás előtt állva, azután egymást ölelve. Azt akartam, hogy ez a pillanat örökké tartson, csodálatos élmény volt :-)

De nem tudom lesz-e még ilyen, lesz-e még ilyen fantasztikus élményben részem.. Leírhatatlan volt...

2010. november 12., péntek

Paulo Coelho

"Amikor súlyos érzelmi válságon vagy túl, ne a nehéz pillanatokra emlékezz, hanem arra gondolj, milyen jó, hogy ezt az akadályt is legyőzted. (...) Örök életedre vésd az eszedbe a jó dolgokat, amik a nehézségekből születtek. Ezek bizonyítják, hogy erős vagy, és önbizalmat adnak, hogy ezután bármilyen akadályt át tudj ugrani."

2010. november 1., hétfő

Már

Már tudom, mire várok.
Arra, hogy egy év elteljen, azt hiszem, hogy ettől olyan nagyon fog változni az életem... Igazából az elköltözésre vágyom, el innen, szabad akarok lenni, szabadnak születtem. Nem mintha így nem lennék szabad... De ott a tudat, ott van az érzés, hogy függök tőlük, s ez kiborít.
Járni akarom a világot, élni, keresni, hogy aztán találjak. Találni, megtalálni. De csak a következő lépést, mindig csak a következő lépést kell megtalálni, amikor már ott vagy, akkor ott vagy és közben keresheted a következő lépést.
Boldog vagyok, már megtaláltam a boldogságot, s boldoggá akarom tenni az embereket, nem csak körülöttem. Azt szeretném, ha boldogok lennének, és felfedeznének mindent az életben. Úgy csodálnák az életet, a világot, mint egy kisgyerek, hisz a kisgyerek őszinte, kedves. Csodálkozz a világra, mintha még nem láttad volna, de hiszen nem is láttad még, meg sem csodáltad...
Verset írnék, zenélnék, énekelnék, csak el kéne döntenem, mit akarok, legyetek boldogok.