Leszögezem

Mielőtt még valaki nagyon belemélyedne, hogy ilyen vagyok. Ez a legváltozóbb korszakom, a gondolataim közel percenként változnak. Nem mindent gondolok már úgy, ahogy mondjuk az elmúlt két évben leírtam. De nem szedem le azokat az írásokat, mert ettől függetlenül szeretem őket. Jó látni, hogy mikor hol tartottam.

2010. december 11., szombat

Félelem és rettegés

Gyalog galoppoltam a gyogyóba bogyóért, aztán mire elértem volna Denevérországot elvakított a fehérség lidérce, sőt még le is fagyasztotta az ujjaim. Ide oda csúsztatta az utat, hogy semmiképp se tudjak békésen ugrálni lefelé a hegyről. A bogyót megszereztem, de már be is termeltem. A lidérc tovább játszott: átáztatta a cipőm, majd jött egy tag, és közösen elérték, hogy az orrom előtt hajtson el a kék-zöld, képernyőkímélőt előidéző guruló téglatest (valami ugyan hajtja, máskülönben nem menne fölfelé). Még a magnót sem tudtam bömböltetni. Az még mind semmi, a fehérségből itt-ott még kiálltak zöld szálak, leginkább a talpam alatt láttam őket, mivel lefelé néztem, hogy a fehérség lidérce el ne találja a szemem a papírgolyócskáival, amiket folyamatosan dobált rám. Olyan fehérség volt, hogy nem láttam, merre megyek, hogy hol van a föld és az ég. Azt hittem sose ébredek fel. Az a tag eluralkodott a fehérség lidérce fölött, és elkezdett sötétedni, pedig én azt hittem, együtt vannak. Jól megvoltak, mikor ellenem szövetkeztek.
Aztán otthon találtam magam. Itt várt rám a félelem és rettegés, a prizmában fénytörés következtében létrejövő szivárvány összes színében.